Kakve lokne najviše volite ? :)

Pletenice

        Zavisno od debljine pletenica imaćete sitnije ili krupnije talase. Upletite više pletenica, od korena kose i pričvrstite ih mekšim gumicama za kosu. Najbolje je da prespavate sa ovom frizurom da bi ujutru imali talasastu kosu.

Krpice

        Isecite delove tkanine u obliku pravougaonika, dimenzija oko 2x15cm. Trake neka budu od grublje tkanine,d a bi imitirale viklere. Podelite kosu na manje pramenove. Na vrh svakog pramena stavite traku po sredini pridržite prstima kraj kose i počnite da uvijate traku prema korenu kose, kao rolnu. Kad urolate ceo pramen kose jednostavno zavežite krajeve trake jedan za drugi u ne preterano stegnut čvor. Neka se kosa tako osuši, pa ispletite trake.

Najlon-čarape

         Zvuči smešno, ali zaista je lako uviti kosu uz pomoć starih najlon čarapa ili hulahopki. Uvijanje se vrši na isti način kao krpicama, samo još lakše i brže. Isecite najlon čarapu u dužini od oko 15cm i upotrebite je za uvijanje pramenova.

Šnale

       Izdvajajte tanje pramenove kose, uvijajte ih uzdužno u spiralu, a zatim kružno zavijte i sklupčajte. Tako zamotan pramen, oblika loptice pričvrstite šnalama na kraju. Ako ih lepo namestite možete komotno i spavati sa njima. Ako ne želite tako sitne lokne, već samo blage, krupne talase isto uradite da celom kosom. Vežite mokru kosu u punđu i pričvrstite je šnalom.K ada se osuši imaćete zanimljivu frizuru.

Četka za feniranje

        Lokne ćete napraviti tako što ćete upotrebiti okruglu četku za feniranje. Ako uzmete tanku četku, lokne će biti sitnije i bolje oblikovane i obrnuto. Kosu fenirajte sloj po sloj, pramen po pramen. Namotajte pramen na četku, uvijajući prvo kraj kose, sve do temena i tako zadržite neko vreme (koliko možete da izdržite) zagrevajući fenom. Četku zatim blago izvucite iz pramena kose, bez raščešljavanja. Samo ostavite formiranu loknu da se još malo prosuši na vazduhu. Uradite isto sa celom kosom. Na kraju samo malo rastresite kosu, oblikujte ako treba češljem ili prstima i učvrstite lakom za kosu.

Vikleri

       Proveren i efikasan način da relativno brzo i lako dođete do loknica. Na raspolaganju su nekoliko vrsta viklera.
  1. Sunđerasti su previše slabi i dobri su za meku, tanku i ne previše dugu kosu. Ako prethodno ne stavite neko sredstvo koje će učvrstiti kosu, ako već vaša nije čvrsta i kovrdžava, lokne će biti slabe i neupadljive.
  2. Samolepljivi vikleri su efikasni dok su novi, ali vremenom gube na “lepljivosti” i često spadaju sa čiste i glatke kose. Možete ih fiksirati šnalama.
  3. Kuvani vikleri su specijalni vikleri koje pre upotrebe treba prokuvati nekoliko minuta u ključaloj vodi. Oni će svojom toplotom ukovrdžati kosu i dati lepo oblikovane lokne koje mogu čvrsto stajati do sledećeg pranja kose.
  4. Metalni vikleri su ozloglašeni, jer se pri zagrevanju toplim vazduhom fena previše ugreju i tako njihovom redovnom upotrebom oštećuju i isušuju kosu. Ipak, baš zbog toga je najbolje i uvijaju. Najveća mana im je što čupaju dok se skidaju i tako kidaju kosu. Potrajaće dok ih ne stavite, pošto na jedan vikler može da se uvije tanak pramen kose. Pramen se urola i pričvrsti gumicom, koja se nalazi na jednom kraju viklera. Kao i za ostale viklere, možete izabrati određenu veličinu viklera.

Četke za uvijanje

          U pitanju su posebne četke, na struju, koje se pritiskom na dugme rotiraju duž pramena kose. Ako ste vešti, možete imati frizuru za nekoliko minuta. Uvijajte pramen oko osovine četke prstima, a četka će svojom rotacijom i toplim vazduhom učiniti svoje. Uviće i istovremeno osušiti pramen kose. Mana je što se treba dobro izvežbati i sinhronizovati pokrete četke i ruke. Isto tako, kosa se može zapetljati u osovinu i iskidati. Dosta koštaju i kao svi električni aparati-kvare se. Ipak, vrlo su efikasne u brzom stvaranju lokni.

Uvijač/ Pegla

         Moderni načini za pravljenje savršenih lokni. Ako ste vešti, naravno. Najvažniji korak je zaštita od prekomerne toplote. Obavezno nanesite na kosu balzam tj. sredstvo za peglanje kose. Ovo sredstvo će pomoći uvijanje, a ujedno i zaštiti kosu da ne izgori. Najbolje je da je kosa osušena i isfenirana ili barem ispravljena i dobro očešljana. Pramen po pramen se zamotava na uvijač ili peglu, s tim da na uvijač (kružnog poprečnog preseka), kosu samo obavijete oko njegove osovine, dok peglu(koja je ravna) uvijate sa pramenom kose, od vrha ka korenu. Kratko zadržite u tom položaju i kad otpustite, pramen je uvijen. Ako pogrešite, morate pokvasiti pramen i ponovo naneti sredstvo za
uvijanje. Prepravke “na suvo” neće dati željeni efekat, već će kosa biti izgužvana.
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

You don't have to be perfect to let somebody love you. Remember, being yourself is the best way to make somebody fall in love with you :) ♥

Tailor Swift

"When I was a little girl I used to read fairy tales. In fairy tales you meet Prince Charming and he's everything you ever wanted. In fairy tales the bad guy is very easy to spot. The bad guy is always wearing a black cape so you always know who he is. Then you grown up and you realize that Prince Charming is not as easy to find as you thought. You realize the bad guy is not wearing a black cape and he's not easy to spot; he is really funny and he makes you laugh, and he has perfect hair."
%d bloggers like this: