Želi te li savršene nokte ?

Evo nekoliko saveta za savršen izgled vaših noktiju.

1. Koristite ledenu vodu da osušite nokte za tri minuta. Ostavite da vam se lak osuši na vazduhu par minuta, pa potopite nokte u hladnu vodu. 
2. Polomljeni nokat možete da popravite koristeći kesicu od čaja i lepak. Isecite mali deo kesice za čaj, i pincetom ili makazicama ga zalepite da polomljeni deo. Biće neprimetna, a nokat će lepo izgledati. 
3. Skinite lak za pet minuta sa samo jednim tuferom vate. Tufer razvijte i podelite na dve trake, i zatim iscepkajte na 10-15 delova. Svaki deo razvijte da može da prekrije nokat, namočite malo u aceton i stavite preko celog nokta. 
– Tako uradite i za preostale nokte, ostavite da aceton deluje dva minuta, i zatim laganim guranjem skinite vaticu. 
4. Da biste pravili tačkice, srca ili druge oblike kada lakirate nokte, samo ubodite špenadlu u običnu olovku koja ima gumicu na kraju. 

To ovako izgleda– Ovako možete da napravite srce običnom čačkalicom.

Srce

5. Kada stavljate zaštitni sloj providnog laka, pređite četkicom preko ivica nokta. To će sprečiti da se lak ljušti. 
6. Da izbelite nokte posle tamnog laka, potopite nokte u rastvor tople vode, hidrogen peroksida i sode bikarbone na jedan minut. Možete i da malo istrljate nokte četkicom i pastom za izbeljivanje zuba.
7. Nanesite više tankih slojeva laka, umesto jednog debelog. Debeli sloj će se osušiti samo na površini, tako da će vaš manikir biti podložan stvaranju grudvica. 
8. Grudvice koje su se stvorile na laku možete da popravite tako što ćete ih liznuti i zatim nežno ispraviti prstom.
9. Pre lakiranja, potopite nokte u rastvor vode i sirćeta, ili ih istrljajte papirnim ubrusom potpljenim u sirće. To će pomoći da lak bolje prione i da se ne stvaraju grudvice. 
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

You don't have to be perfect to let somebody love you. Remember, being yourself is the best way to make somebody fall in love with you :) ♥

Tailor Swift

"When I was a little girl I used to read fairy tales. In fairy tales you meet Prince Charming and he's everything you ever wanted. In fairy tales the bad guy is very easy to spot. The bad guy is always wearing a black cape so you always know who he is. Then you grown up and you realize that Prince Charming is not as easy to find as you thought. You realize the bad guy is not wearing a black cape and he's not easy to spot; he is really funny and he makes you laugh, and he has perfect hair."
%d bloggers like this: